Begeleider


harr lemmens

Mijn naam is Harrie Lemmens.

Ik heb Huiswerkbegeleiding Maarssen opgericht nadat ik ruime ervaring had
opgedaan als begeleider in een huiswerkbegeleidingsinstituut in Doorn.
Daar heb ik gemerkt dat ik graag jonge mensen coach en les geef.
Het begeleiden van leerlingen geeft mij veel plezier en dat creërt een prettige
en ontspannen sfeer. Ik hou van een persoonlijke benadering van de leerling.
De huiswerkbegeleiding in een kleine groep biedt daar alle ruimte voor.

Ik heb het diploma Gymnasium ß, afgeronde HTS opleiding en diploma's Financieel Adviseur. Ik heb brede 
internationale ervaring in het bedrijfsleven opgedaan, en ik spreek en schrijf de moderne talen,
waaronder Spaans.

 

Visie van Huiswerkbegeleiding Maarssen

Mijn visie berust op drie pijlers:

  1. Een goede relatie tussen leerling en begeleider;
  2. Een toenemende verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerling;
  3. Een individuele benadering om dat te realiseren.

Onderwijs hangt sterk samen met de persoon die lesgeeft of ondersteunt. Bijna alle leerlingen werken beter als ze de docent respecteren. Ik vind het daarom belangrijk een goede relatie op te bouwen met de leerlingen. Dat betekent dat ik de leerling serieus neem, en ervan uitga dat hij te goeder trouw is, en bereid is zijn best te doen. Tegelijkertijd ben ik mij ervan bewust, dat de leerling nog niet alle verantwoordelijkheid kan dragen. Zo hebben wetenschappelijke onderzoekingen uitgewezen dat het plannen en organiseren van taken pas vanaf een jaar of 18 bij alle mensen volledig tot ontwikkeling komt. Hierin moeten veel leerlingen dus lang worden ondersteund.
Ook zijn er veel afleidingen die een kind ondanks goede voornemens van het huiswerk kunnen afhouden.
In de loop van de puberteit neemt de eigen verantwoordelijkheid van de leerling toe, en mijn doel is de zelfstandigheid van elke leerling te bevorderen en de verantwoordelijkheid steeds meer bij de leerling te leggen. Zodoende ga ik met ieder kind anders om. Individuele benadering is kenmerkend voor mijn instituut. Ik let op sociaal-emotionele aspecten en signaleer problemen als die zich voordoen.
duo huiswerkbegeleidingDoordat ik steeds de vaste begeleider ben, is er continuïteit en ontstaat er snel een relatie tussen de leerling en de begeleider.
Huiswerkbegeleiding heeft in mijn visie meerdere doelen. Belangrijk is natuurlijk het overgaan van klas naar klas en het behalen van het diploma. Daarnaast leer ik studievaardigheden aan, en geef ik mentale ondersteuning. Zodoende wordt de leerling steeds zelfstandiger en kan op enig moment de begeleiding achterwege blijven.
Mijn benadering is altijd positief en stimulerend. Ik leg liever nadruk op complimenten en goedkeuring dan op afkeuring en sancties. Zo creëer ik een veilige omgeving, waarin het leren vlot verloopt. Anderzijds geef ik duidelijke grenzen aan met betrekking tot gedrag en studiehouding, en bespreek ik alles zeer regelmatig met de leerling en met de ouders.
De begeleiding is gericht op leerlingen van alle leeftijden en niveaus op de middelbare school.

Bij mijn instituut zijn er geen afleidende zaken zoals internet. Daardoor gaat studeren sneller en effectiever. In minder tijd leert de leerling meer en grondiger. Als hij of zij naar huis gaat, is het leerwerk zonodig overhoord en het maakwerk zonodig gecontroleerd.Hoe gaat dat dan in de praktijk? Lees verder bij begeleiding.

Contact

Vechtensteinlaan 27, 3601 CM Maarssen
06 - 5123 4762
info@huiswerkbegeleidingmaarssen.nl

Vrijblijvend kennismaken

Wilt u graag vrijblijvend kennismaken? Dat kan. Neem contact op via telefoon of e-mail.