Waarom begeleiding?

Huiswerkbegeleiding maarssen 1

Waarom zou huiswerkbegeleiding of coaching nuttig zijn voor uw kind? Het kan onder andere bruikbaar zijn in de volgende situaties.

 

Achterstand

 

Door allerlei oorzaken kan een leerling een achterstand oplopen: moeilijkheden thuis, ziekte, conflicten met leraren of pesterijen op school. Als een leerling verzand is, kan huiswerkbegeleiding net dat duwtje geven, dat nodig is om weer aansluiting te vinden.

 

Huiswerkbegeleiding zorgt (tijdelijk) voor een strak, efficiënt en effectief schema. Wie een achterstand heeft, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Huiswerkbegeleiding biedt dan structuur en overzicht. Er worden doelen gesteld, en een tijdpad uitgezet om dat doel te halen. Natuurlijk vindt zonodig ook overleg met de school plaats.

 

Laatbloeiers

 

Wanneer een leerling een laatbloeier is, helpt huiswerkbegeleiding erg goed. Dergelijke kinderen zijn immers snel afgeleid, en hebben nog geen overzicht over hun werk. Ze zijn vaak speels, en de structuur die huiswerkbegeleiding biedt, is precies wat ze (een tijdje) nodig hebben.

 

Faalangst

 

Huiswerkbegeleiding is nuttig voor leerlingen met faalangst. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgen ze het besef dat ze de dingen wel kunnen. Hun twijfels worden langzaam maar zeker minder, en naarmate ze steeds meer successen boeken in het leren, neemt het zelfvertrouwen toe.

 

Concentratie-, en disciplineproblemen

 

Veel kinderen en jongeren vinden het moeilijk om zich te concentreren. Dat kan structureel zijn, omdat onze samenleving zoveel prikkels voortbrengt. Het kan ook incidenteel zijn doordat het thuis onrustig is. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of aan familieproblemen. Maar ook gewoon een druk gezin kan voor sommige leerlingen moeilijkheden opleveren.

 

In één-oudergezinnen en in gezinnen waarin beide ouders werken, is het soms niet mogelijk regelmatig toezicht te houden en te zorgen dat de afleidende invloeden worden geweerd.

 

Op het instituut is er geen afleiding. Er wordt gewoon gewerkt.

 

Dyslexie en discalculie

 

Voor leerlingen met leesblindheid of cijferblindheid is werken in een rustige omgeving heel belangrijk. Ook kan het nodig zijn dat de teksten, vragen of opdrachten mondeling worden toegelicht. Daar is bij ons ruim gelegenheid voor.

 

 

Contact

Vechtensteinlaan 27, 3601 CM Maarssen
06 - 5123 4762
info@huiswerkbegeleidingmaarssen.nl

Vrijblijvend kennismaken

Wilt u graag vrijblijvend kennismaken? Dat kan. Neem contact op via telefoon of e-mail.